Supa crema de linte rosie

Print Friendly, PDF & Email

Acum ceva vreme … (a se vedea data din poza si a se ignora pe cat se poate 🙂 ), am gatit o supa de linte rosie, care s-a dovedit a fi extrem de delicioasa, in ciuda simplitatii ei. De fapt, si recent am gatit inca 2 astfel de supe, voi scrie retetele in zilele urmatoare.

Sa revin insa la supa crema de linte rosie; evident, avem nevoie de linte rosie, spalata bine si pusa la inmuiat; daca nu va grabiti, o puteti pune la inmuiat cu o seara inainte, daca insa situatia e mai presanta, sunt suficiente si 2 ore de inmuiat. Eu am folosit ~500 gr linte rosie; de asemenea, pe lista ingredientelor mai am: o ceapa, un morcov mare, putin ulei, chimen, verdeata, o ceasca de sos de rosii si o supa concentrata de legume; evident, si putina sare.

Am bagat morcovul si ceapa la tocatorul de la mixerul vertical si le-am facut mici mici, aproape ca o pasta; le-am pus impreuna cu putin ulei si jumatate de cescuta de apa pe foc, intr-o oala potrivita ca marime; le-am invartit cateva minute pana s-au inmuiat putin si am adaugat apoi lintea si supa concentrata de legume (1,5 l).

Am lasat la fiert ceva vreme (cam 25-20 de minute), dupa care am pus si sucul de rosii, sare si o lingurita de chimen.

Am mai asteptat 4-5 minute, dupa care am oprit focul. Lintea se sfarama foarte mult la gatit, deci ar fi o optiune sa ramana si nepasata, dar daca-i crema, pai sa fie crema! :), asa ca am pasat supa cu mixerul vertical si am adaugat putina verdeata.

E numai buna pentru zilele de post, dar trebuie sa recunosc ca nu e cel mai satios preparat 🙂 ; in 2 ore ti-e foame din nou :).

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message