Linte rosie cu pui

Print Friendly, PDF & Email

Relativ aproape de noi, adica la vreo 15 minute de mers pe jos, s-a deschis un nou DM; si am zis sa fac o plimbarica si sa mai cheltuiesc niste bani. Am luat printesa si am plecat pe jos, cu caruciorul; am stat la semafor la trecerea de pietoni, am ocolit masinile parcate aiurea pe trotuar, am inhalat toate noxele de la masinile de pe strada, am stat iar la semafor, am trecut liniile de tramvai si am ajuns intr-un final glorios la magazin. Magazin in care NU ma asteptam sa mai fie alte 3 mamici cu carucioare la fel de mari ca al nostru; carucioare cu bebici, nu alt fel … asa ca, cu chiu cu vai m-am strecurat printre rafturile inguste sa cumpar una alta, inclusiv linte rosie si cous-cous, ca sa mai diversific pitica cu ceva nou. Am derivat nitel de la subiect, dar in concluzie: data viitoare iau pitica cu masina si ma duc la DM in Real si pe urma ma duc s-o plimb in parc. 🙂

Bun, deci linte rosie … marturisesc ca eu n-am mai mancat … si nici n-am mai gatit … dupa un search pe internet si o “consultare” cu mama, am pus la inmuiat 2 cescute de linte rosie, in speranta ca nu se vor umfla atat de tare incat sa hranesc toata familia, ci doar pe Toni.

Am uns un vas cu unt, am tocat marunt o ceapa mica si un morcov si le-am adaugat in vas. Am mai pus si un piept micut de pui – max 100 gr – taiat cubulete.

Am aruncat apa de la linte – cam juma de ora am lasat-o la inmuiat – si am pus si lintea in vas; am acoperit cu apa si am bagat la cuptor cu capac; 90 de minute si 180 de grade.

Ah, am pus si o foaie de dafin, pentru aroma.

Si am stat cu ochii pe cuptor, curioasa sa vad ce minune iese; pe masura ce timpul trecea, aroma din bucatarie ma gadila pe la nas intr-un mod tare placut … a iesit o chestie foooooarte buna. Toni a mancat tot in ambele zile.

 

Written by