Varza rosie

Print Friendly, PDF & Email

Am cumparat o varza rosie sa fac o salata, sau cel putin asta era planul initial.

Cand m-am apucat de treaba, mi s-a parut cam mare varza doar pentru o salata, asa ca am tocat jumatate din ea, in niste bucati mai maricele, cu gandul sa pastrez cealalta jumatate pentru a doua zi. Dar m-am razgandit, am deturnat salata catre o mancare de varza rosie.

Nu mai facusem niciodata, si … mai rau … nu mai mancasem niciodata. Asa ca am tocat si cealalta jumatate de varza, de data asta in fasiute subtiri.

Am cautat pe internet tot felul de retete si am constatat ca sunt destule care includ varza rosie. Insa cum era Post, m-am hotarat la o reteta de Post. Pe langa varza gata tocata, am mai pregatit urmatoarele ingrediente:

– 2 linguri de ulei

– un pahar mare de vin alb (cam 200-250 ml)

– 1 lingura de margarina

– o bucata de praz

– zeama de la jumatate de lamaie

– sare, piper

Am tocat prazul si l-am calit un pic  in uleiul incins; am pus in vas si varza, plus apa cat a fost necesar.

Am lasat-o sa se inmoaie putin (5 min) si am adaugat apoi vinul.

Cand a fost gata, am adaugat margarina, sare, piper si zeama de lamaie si asta-i tot. Am luat-o de pe foc.

Ce parere am avut despre aceasta mancare … mi-a placut gustul, este aromata, iar vinul i-a dat o mireasma deosebita; insa nu mi-a placut deloc aspectul … dar, deloc. Nu stiu exact de ce, ca nu e chiar atat de “urata”, dar …  Asa ca eu am mancat doar o portie :), iar data viitoare voi face salata!

 

Written by