Daca o sa dati un search pe site, o sa vedeti ca mai sunt inca 2 retete de dovlecei umpluti; de ce una noua, atunci? In mare … seamana. Dar se pot face multe variante, si mai ales, e interesant sa incerci sa te adaptezi … ingredientelor. Daca nu am dovlecei mari si zdraveni, sa pot face reteta clasica, si am doar niste dovlecei mici si sfrijiti, de ce sa nu fac ceea ce as vrea sa mananc? Nu stiu de ce, dar tot anul asta nu am vazut decat baby-dovlecei; poate nu am cautat eu cum trebuie, insa, oricum, sunt suficienti si acestia.
Deci, avem dovlecei! Mici, frumos curatati, taiati in jumatate si scobiti la mijloc; trebuie sa recunosc ca in varianta asta, partea neplacuta cu scobitul este mult mai usoara – 1-0 pentru dovleceii mici :)!
Mai avem: carne tocata (vita) ~300 gr; ceapa verde (doar partea verde); o ceapa rosie; un ou; ardei gras rosu si verde (cam un pumn); emmentaler (cateva feliute); sare, piper, ulei; o ceasca de sos de rosii; apa. Fara orez de data asta, fara clasica felie de paine inmuiata si stoarsa bine :).
Ceapa verde, ceapa rosie si ardeiul le-am pasat cu mixerul vertical pana s-au facut aproape ca o pasta; le-am amestecat cu carnea si oul, am adaugat sare si piper si am umplut dovleceii; deasupra fiecarui dovlecel am adaugat cate o feliuta de emmentaler (din asta aveam in casa); in tava in care am “depus” dovleceii am adaugat apa, sos de rosii si putin ulei si am bagat tot ansamblul la cuptor.
Atentie – e de urmarit “evolutia” dovleceilor; se fac destul de repede, dar trebuie atentie sa nu se arda prea tare la suprafata; daca este nevoie, se pot acoperi la inceput cu o folie de aluminiu, care se poate da jos dupa 15-20 de minute.
NOI 3 & tata, invitat de onoare 🙂 am fost incantati de rezultat; Adi ne-a supravegheat doar, el a avut alt meniu.