Supa crema de usturoi

Print Friendly, PDF & Email

O minunatie e supa asta, un deliciu … imi place la nebunie!

Am gasit intr-o revista o reteta, dar am modificat-o nitel 🙂

Avem nevoie de:

– 3 capatani de usturoi

– 5 linguri ulei de masline

– 1,5 l supa de legume; pentru ca n-am avut supa, am folosit 3 cuburi de legume, fierte in apa

– 1 ceasca vin alb

– 1 l lapte

– 400 gr smanatana cu un procent mai maricel de grasime

– un cartof dulce (eu am avut din ala alb pe dinauntru)

– o telina mica

– marar uscat

– piper si sare (daca se foloseste supa de legume; daca se foloseste supa din cuburi, mai bine fara sare ca sunt suficient de sarate cuburile)

Am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am calit in uleiul incins; nu mult, pana intr-un minut. Am turnat apoi supa de legume si vinul, am amestecat si am lasat la fiert, la foc mic, cam 30 de minute. Am adaugat apoi laptele, smanatana, cartoful si telina taiate cubulete si am mai lasat la fiert 30 de minute.

Am pus totul in blender si am mixat bine; am pus piper si marar si gata supa.

Se serveste cu crutoane de paine prajita si este … un vis … 🙂

 

Written by