Cous-cous cu praz si dovlecei

Print Friendly, PDF & Email

 

Am scris pe undeva ca-mi place prazul? … Nu cred … Ei, imi place prazul … mai putin in stare cruda, dar gatit, in diverse mancaruri, mi se pare delicios; in plus, da o aroma aparte mancarurilor.

Si pentru ca suntem tot ” in Post”, si pentru ca e “primavara”, e praz pe toate drumurile, am profitat si am gatit o mancare simpla, buna pentru orice zi.

Ingrediente folosite:

– o bucata mare de praz

– 2-3 dovlecei taiati fasiute lungi, de 6-7 cm fiecare

– 1 ceasca de cous-cous

– putin ulei

– sare

Prazul taiat feliute subtirii si dovleceii au  mers in tigaie impreuna cu uleiul si putina apa si i-am lasat sa se inmoaie si apoi sa se rumeneasca un pic, mai ales dovleceii (care imi plac de nu se poate gatiti asa).

Cous-cous-ul l-am preparat exact conform instructiunilor de pe pachet, si anume fiert in apa aproximativ 5 minute.

Am amestecat cele 2 “jumatati” si am adaugat sare dupa gust (adica destula :)).

Si asta-i tot! Dureaza foarte putin, pana in jumatate de ora, este delicios si satios.

Pofta buna!

Written by