Stiu ca am mai gatit linte pentru Toni, dar reteta nu e chiar la fel.
Am pus la inmuiat lintea in putina apa, cam cu vreo jumatate de ora inainte de a ma apuca de treaba; problema, in continuare, cu lintea, e ca nu apreciez cat de mult se “umfla”, asa ca pana la urma mi-au iesit 3 portii generoase. š
Am curatat si tocat marunt o legatura de ceapa verde, pe care am inmuiat-o intr-o craticioara cu o lingura de ulei de masline si o cescuta de apa; am adaugat apoi carnita si am lasat sa fiarba putin.
M-am apucat sa curat si sa toc cubulete un morcovel; de fapt, un morcovoi, ca era ditamai barosanul. L-am pus si pe el la fiert, am mai adaugat apa si am lasat vreun sfert de ora si mai bine. Am spalat lintea si am pus-o in craticioara, sa fiarba si ea cu legumele si carnita; am turnat si vreo jumatate de cescuta de sos de rosii si am mai pus apa.
Am tot verificat mancarica, sa nu scada apa de tot si sa se arde; lintea se umfla si ea destul de mult, si pana s-a facut carnita si morcovul, am stat cu ochii pe craticioara sa nu stricam mancarica.
La sfarsit, am presarat patrunjel din belsug. Si uite-asa am hranit copilul inca 3 zile … š