Supa de rosii

Print Friendly, PDF & Email

Trec supa de rosii tot la “Ce mananca TONI”; initial am facut-o pentru noi, dar dupa mi-am dat seama ca nu e nici o problema daca-i dau si ei, toate ingredientele, plus modalitatea de preparare sunt permise. Prin urmare, s-a delectat pitica cu ciorbita de rosii la masa de dupa-amaiza, in loc de iaurt sau branzica. Asa, pentru diversiune, sa nu plictisesc copilul!

Nu cred ca am zis, dar … ce-mi place supa de rosii!!!!!!!! E buuuunnnnaaaa rauuu si atat de simplu de facut.

In multe retete se folosesc cartofi, dar eu nu pun cartofi, ca sa fie si de regim (Montignac); asa ca pun telina; imi place mult mai mult cu telina, e mai aromata.

Am procedat asa: am tocat putina ceapa rosie; sub nicio forma nu-mi amintesc acum daca erau 2 cepe sau una singura; oricum, nu o cantitate foarte mare; am pus intr-o oala putin ulei, o ceasca de apa si ceapa si am lasat-o sa se inmoaie putin. Am pus apoi ~200 gr telina cubulete si ~100 gr ardei rosu si verde tocat. Am pus capacul si le-am inabusit putin, doar cateva minute.

Am adaugat cam 3 litri de apa, jumatate cescuta de orez brun integral si o cutie si jumatate de rosii tocate cubulete; era suficienta si o singura cutie (400 gr), dar aveam jumatate de cutie deja desfacuta, asa ca am facut exces :)); in folosul supei, evident, ca e si mai gustoasa cu mai multe rosii.

Am lasat la fiert … pana a fiert :)) – e de verificat orezul, sa nu ramana tare, ca restul legumelor imediat se fac. La sfarsit am pus patrunjel.

Reteta e si de post, pentru ca nu are nici ou, nici carnita.

Poza n-a iesit cine stie ce …; am facut-o chiar la ultima portie de supa, mancata rapid de Toni.

Written by