Linte verde

Print Friendly, PDF & Email

Am mai facut linte pentru Toni, cred ca mai sunt pe site vreo 2 retete, dar era linte rosie; de data asta am incercat linte verde; desi am gatit-o aproape la fel ca si pe cea rosie, scriu totusi reteta.

Am pus la inmuiat cam 200 – 250 gr linte verde, cu vreo 2 ore si ceva inainte de a o gati; am vrut sa o pun de seara, dar am uitat; oricum, nu cred ca e nevoie de o perioada mai mare pentru inmuiere, cele 2 ore mi-au parut suficiente.

Am pus o lingura de ulei de masline, o ceasca de apa si o mana buna de ceapa verde (frunze) sa se inmoaie pe aragaz intr-o craticioara.

Separat, am scos de la congelator un piept de pui si niste morcovi; ma grabeam si nu am vrut sa astept sa decongelez carnea, asa ca am pus si carnita si morcovii in mixerul vertical si le-am tocat marunt; le-am adaugat peste ceapa verde si le-am lasat sa fiarba incet pentru inca vreo 10 minute.

Am adaugat lintea, 2-3 catei de usturoi tocati marunt si putin sos de rosii, plus o cana de apa si am lasat la fiert sa se umfle 🙂 bine lintea; cred ca a mai durat inca vreo 30-40 de minute, nu am fost atenta la ceas.

Am adaugat la sfarsit putin marar, patrunjel, un praf de piper si un praf de sare. E prima data cand ii pun in mancarica piper si sare. Nu stiu daca asta sa fie cauza, dar chiar a mancat cu placere. Mi-au iesit vreo 4 portii, se umfla destul de mult si lintea asta verde; ce mi-a placut, comparativ cu cea rosie, e ca isi pastreaza forma la gatit; cea rosie se farama, se face un fel de terci … 🙂

Pofta buna!

 

Written by