Mancarica de praz cu dovleac

Print Friendly, PDF & Email

Ultima portie de dovleac din congelator … astept sa apara din nou, sa refac stocul; copiii mananca cu placere si l-am folosit si pentru noi in diverse retete.

Mancarica asta nu e deloc complicata, am folosit jumatate de piept de pui taiat fasiute, cam 200 de gr de dovleac – tot ce mai aveam, praz – vreo 2 fire lungi si jumatate de ceasca de sos de rosii bio.  Prazul l-am taiat in bucati de 4-5 cm, apoi pe lung, ca sa obtin fasiute subtiri. Nu-i musai sa fie taiat asa, merge oricum, dar pe moment mi s-a parut mai interesant sa-l tai asa :).

Am pus intr-un vas pe foc un cubulet de unt, puiul si o cantitate redusa de praz – cam un sfert din tot prazul – precum si jumatate de ceasca cu apa; am acoperit cu capacul si am lasat sa fiarba pana a scazut apa si s-a inmuiat prazul, iar puiul s-a “albit” pe toate partile.

Am adaugat apoi restul de praz, dovleacul taiat cubulete, sosul de rosii si o ceasca de apa; am pus capacul si am lasat pe aragaz vreo 20 de minute; dovleacul se gateste foarte repede, prazul si el la fel; am luat capacul sa verific, si pentru ca era o cantitate cam mare de sos, am mai lasat vreo 10 minute fara capac. La sfarsit am adaugat marar, un praf de sare si unul de piper.

Si gata, o portie roz si o portie bleu pentru cei doi pitici. 🙂

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message