Tocanita de pui

Print Friendly, PDF & Email

Sau, mai bine zis, numele complet ar fi “Tocanita de pui cu cartofi, dovlecei, praz si pastarnac”… sau, si mai bine zis, prilej sa ma joc cu gusturile si aromele 🙂

Nu am cantitati exacte, nu am stat sa masor, pur si simplu am … gatit. Am tocat feliute subtiri o bucatica mica de praz si l-am adaugat in putin ulei de samburi de struguri sa se inmoaie un pic; de asemenea, am pus si putina apa, sa se inabuse prazul, nu sa se prajeasca.

Dupa 2-3 minute, am pus si o pulpa superioara de pui, am pus capacul si m-am apucat sa curat & tai legumele.

Am folosit:

– o bucata mai mare de praz taiata bucatele groase, cam de 1 cm fiecare

– un dovlecel taiat cubulete

– un cartof taiat cubulete

– o bucata mica de pastarnac taiata marunt

– mult patrunjel

– 1/4 ceasca de sos de rosii

– sare

Am pus legumele peste carnita, dupa ce aceasta s-a patruns un pic.

Am adaugat apa cat sa acopar peste 3/4 din legume si am pus din nou capacul; legumele au fiert linistite ceva timp, cel putin 15 minute; am verificat daca mai este nevoie de apa si am adaugat sosul de rosii; am pus si un praf de sare si am lasat apoi sa scada sosul si sa se patrunda bine toate legumele.

La sfarsit am pus patrunjel verde din belsug si am aruncat piele de pe pui :).

Excelenta combinatie! Marturisesc ca am mancat si eu o portie din mancarea fetei 🙂

 

Written by