Orez cu praz

Print Friendly, PDF & Email

Ca sa ne detoxifiem nitel dupa toata carnaraia mancata in perioada Sarbatorilor, azi am facut pauza. Si pentru ca am luat muuult praz zilele trecute cand am fost la cumparaturi, azi l-am consumat pe tot: orez cu praz si mancarica de praz; mancarica n-am pozat-o si nici n-o sa scriu reteta, ca e foarte simpla. Dar orezul cu praz e mai intersant, mai ales ca a fost super bun.

Intr-o tigaie am pus 3-4 linguri de ulei si un batz de praz 🙂 taiat rondele; l-am invartit un pic pe toate partile si am pus o cescuta de apa si capacul la tigaita si l-am lasat sa se inabuse.

Separat, am pus la steamer 2/3 cescuta de orez brun integral, pentru 50 de minute.

Cand prazul s-a-nmuiat, am pus sare, marar, piper, seminte de dovleac si boabe de mustar, iar la final orezul fiert; am mai tinut pe foc 2-3 minute, sa se patrunda un pic si orezul cu aromele din tigaie si gata mancarica!

Pofta buna! La portia de data viitoare, ca asta s-a terminat deja! 🙂

Written by