Ca sa ne detoxifiem nitel dupa toata carnaraia mancata in perioada Sarbatorilor, azi am facut pauza. Si pentru ca am luat muuult praz zilele trecute cand am fost la cumparaturi, azi l-am consumat pe tot: orez cu praz si mancarica de praz; mancarica n-am pozat-o si nici n-o sa scriu reteta, ca e foarte simpla. Dar orezul cu praz e mai intersant, mai ales ca a fost super bun.
Intr-o tigaie am pus 3-4 linguri de ulei si un batz de praz š taiat rondele; l-am invartit un pic pe toate partile si am pus o cescuta de apa si capacul la tigaita si l-am lasat sa se inabuse.
Separat, am pus la steamer 2/3 cescuta de orez brun integral, pentru 50 de minute.
Cand prazul s-a-nmuiat, am pus sare, marar, piper, seminte de dovleac si boabe de mustar, iar la final orezul fiert; am mai tinut pe foc 2-3 minute, sa se patrunda un pic si orezul cu aromele din tigaie si gata mancarica!
Pofta buna! La portia de data viitoare, ca asta s-a terminat deja! š