Rulouri cu praz si ciuperci

Print Friendly, PDF & Email

Pentru ca in continuare este post, era cazul sa trec si o reteta de post; am facut mai multe in perioada asta, interesante si surprinzator de bune; urmeaza sa le scriu si pe celelalte.

Pentru aceste rulouri, am furat ideea de la mama; ea le facuse insa cu branza, dar mi s-au parut bune si interesante; in plus, in functie de preferinte, pot fi umplute cu muuuuuulte: carne, sunca, legume, cascaval sau alte branzeturi …

Am folosit urmatoarele:

– aluat – un pachet de foietaj de la magazin

– o cutie de ciuperci

– 2 bucati de praz mai maricele

– putin ulei

– condimente

– sos – facut dupa reteta de aici

– ~50 de gr cascaval de post (nu prea ma incanta folosirea acestui produs, dar se dovedeste util)

Intr-o prima etapa, am facut sosul; l-am pus intr-un castron si l-am lasat sa se raceasca.

Intr-o tigaie, am pus 2-3 linguri de ulei, prazul spalat si tocat bucatele de ~1cm grosime si ciupercile scurse si spalate.

Am pus capacul tigaii si am inabusit totul pana s-a inmuiat bine prazul.

Am intins foaia de aluat – atentie sa nu fie prea moale. Am turnat peste sosul si l-am distribuit pe toata foaia.

Peste sos, am adaugat mixul de praz si ciuperci.

Am rulat apoi cu grija sa nu iasa compozitia pe la margini; fiind destul de moale, am bagat ruloul la congelator cam o ora si jumatate, cat sa se intareasca un pic pentru a putea fi taiat cat mai bine. Cand l-am scos de la rece, am taiat bucati de 2-3 cm grosime si le-am pus in tava pe hartie de copt.

Am ras foarte putin cascaval pe fiecare bucata si am pus in cuptor la 200 de grade, unde a stat ~45 de minute.

Sunt excelente. Pofta buna!

Written by