Crackers din faina de naut

Print Friendly, PDF & Email

Am tot cautat prin diverse magazine faina de naut; am vrut sa experimentez cu diverse tipuri de faina, sa vad cum pot inlocui in diverse preparate faina alba cea atat de “rea” pentru dieta. Nu am gasit faina de naut, insa am gasit naut din plin; in plus, am gasit un tutorial despre cum sa faci acasa faina de naut; bine, tutorial, suna pompos pentru procedeul in sine, caci este vorba de cativa pasi simpli:

–      Rasnim nautul  – eu nu am rasnita simpla, ca cea de cafea, ci am un accesoriu al robotului de bucatarie; oricare ar fi, isi face treaba.

–      Cernem faina astfel obtinuta si rasnim din nou bucatile mai mari care au ramas in sita, pana obtinem faina de granulatia dorita; adica cat se poate de fina.

Si asta-i tot; treaba e cam enervanta, insa, dureaza destul de mult, pentru ca rasnita robotului are capacitate mica. Dar pana la urma am obtinut o cantitate multumitoare pentru ceea ce doream sa fac, si anume niste crackersi cat se poate de simpli, din faina de naut.

Atat de simpli, ca nu au decat faina de naut, 2 albusuri, un praf de sare si putin susan.

Albusurile batute spuma cu un praf de sare se amesteca cu faina de naut pana se obtine un aluat consistent; nu am masurat cantitatea de faina, as estima eu ca in jur de 200 de grame. Am luat cate o cantitate mica din aluat, am modelat bilute cu podul palmelor si le-am aplatizat apoi; am presarat desupra putin susan si le-am pus la cuptor pe hartie de copt. La cuptor au stat vreo 18-20 de minute la 300 de grame.

Acestea sunt cele din poze.

Am mai facut inca o data, insa am schimbat un pic reteta, am facut aluatul din 2 oua intregi, 2 lingurite de unt, faina de naut, un praf de sare si 2 lingurite de chimen, de data asta amestecate in compozitie. De data asta am intins aluatul cu sucitorul si am facut betisoare. Sunt la fel de bune; dar cum mie imi place muuuult chimenul, as plasa variant 2 pe locul 1! J

Pofta buna la rontait!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message