Pui cu lamaie si ghimbir

Print Friendly, PDF & Email

In weekend am fost la munte si am tot mancat gratare si salate, asa ca o data ajunsi acasa, am vrut o mancare mai aromata. Desi tot pui, combinatia de arome si gusturi face o mancare deosebita.

Ingrediente:

– 6 pulpe superioare de pui, taiate bucatele mici

– o bucatica de ghimbir, taiat marunt (cam o lingura)

– coaja rasa si zeama de la 2 lamai

– 1/2 lingurita scortisoara

– sare, piper

– patrunjel verde

– 1/2 cana de apa

– 1 lingurita cimbru uscat

– 2 foi de dafin

– o ceapa

– o capatana de usturoi (eu am nimerit niste usturoi foarte mic, din cauza asta am pus intreaga capatana, cantitativ insa nu e mult)

Am pus pe foc, intr-o tigaie (fara ulei) ceapa, usturoiul si ghimbirul si am amestecat cam 1 minut si ceva, cu grija sa nu se arda. Aromele au inceput deja sa se combine si mirosul degajat in bucatarie era o placere :). Am adaugat apoi puiul, am mai amestecat cateva secunde si am pus capacul; din cand in cand, verificam situatia si mai invarteam nitel in tigaie. Timp de vreo 5 minute au mers lucrurile asa, pana cand am adaugat si coaja de lamaie, foile de dafin, apa, zeama de lamaie, scortisoara si cimbrul, putina sare, piper si patrunjel.

Am acoperit cu capacul si mi-am vazut de treaba pentru inca 25-30 de minute; de fapt, e gata cand sosul a scazut aproape de tot.

Au iesit 3 portii, pentru noi doi si Dana, musafirul nostru :); Adi a fost si el tentat si a mancat cateva bucatele de carne.

Pofta buna si arome placute! 🙂

Written by