In ultimul timp am mancat destul de mult pui, insa am variat retetele si nu am simtit deloc monotonie. Am tot cautat variante si unde nu am gasit am inventat . Reteta asta am gasit-o intr-una din expeditiile pe internet, insa am modificat mai multe ca sa fie cat mai pe gustul nostru. Iata ce-am folosit:
– 6 pulpe de pui, superioare, dezosate
– 2 oua
– 400 gr fasole verde
– chimen
– piper, boia, sare
– sfoara
Am facut nitel zgomot in casa (mi-a atras Toni atentia ca fac mare galagie ) si am batut pulpele de pui – nu foarte mult, cat sa se uniformizeze cat de cat grosimea pe toata suprafata. Le-am pus si putina sare, nu foarte multa.
Am facut apoi o omleta, din 2 oua, in tigaia de teflon, fara grasime. Am impartit-o in 6. Am pus peste fiecare bucata de carne cate o bucata de omleta si putina fasole verde (fasole verde am avut congelata si am fiert-o in apa cu putina sare pana s-a inmuiat).
Am adaugat apoi putin chimen si un praf de piper, am rulat carnea si am legat bine, nu foarte strans, ca e destul de frageda carnea de pui si nu are sens o legatura puternica.
Am pudrat apoi ruloul cu un pic de boia si am repetat operatiunea pana am terminat toate cele 6 rulouri.
Le-am bagat la cuptor, pe gratarul tavii, iar in tava am pus vreo 2 cani de apa.
Le-am lasat vreo 40 de minute la 175 de grade, si apoi inca vreo 20 de minute la rumenit, la 60 de grade.
Le-am servit cu fasole verde (a mai ramas din cantitatea initiala) si salata verde, cu putin iaurt si boia.
Un deliciu!