Pui Piri Piri

Print Friendly, PDF & Email

Gata, am decis! De la 01 februarie mancam sanatos! S-a terminat vacanta “culinara” …. 🙂 Bine, recunosc ca nu a fost de pe 01.02, ci de pe 02.02, ca mai erau prin frigider diverse tentatii; dar, le-am “distrus” si gata de actiune! Actiunea “mancam sanatos”.
Nu e deloc complicat sa ai grija un pic ce mananci, de fapt am constatat si in trecut ca e mult mai usor si rapid sa gatesti ceva sanatos si gustos. Reteta de azi am gasit-o pe un site cu retete pentru o anume dieta proteica, dieta pe care pana la urma m-am hotarat sa nu o tinem exact. Scopul meu (si al nostru) este sa mancam sanatos pe termen lung, nu sa tinem o perioada o dieta ca sa revenim apoi la haos alimentar. Asa ca, intre Dukan, Montignac si alte nenumarate diete faimoase, m-am hotarat la dieta “Oana” :).
Puiul Piri Piri este o reteta portugheaza, foarte simpla, chiar banal de realizat. Iata ingredientele (am modificat un pic fata de reteta originala):



– un piept de pui taiat bucati mai mari (cam 8-10 bucati)
– o lingurita oregano
– o lingurita chili
– 2 lingurite boia
– un praf de sare
– 3-4 catei de usturoi zdrobiti
– 2 linguri de otet balsamic
– 4 linguri de suc de lamaie
– 2 linguri suc de portocale
Am adaugat toate mirodeniile peste pui, am amestecat astfel incat puiul sa fie “prins” pe toate partile de ingrediente, am infasurat vasul cu folie transparenta si l-am lasat la frigider pana a doua zi, cand l-am gatit.

A doua zi, am pus bucatile de pui intr-un vas si l-am bagat la cuptor la 175 de grade, pentru o ora.

Nu am acoperit vasul. Am servit puiul cu rosii, simple, cu putina sare. A fost un meniu tare gustos, puiul nu este atat de picant pe cat am crezut eu initial ca va iesi.

Recomand, sigur voi mai face cateva ture de Piri  Piri :)!

Pofta buna!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message