Tarta cu blat de conopida

Print Friendly, PDF & Email

Am in casa un amator de placinta cu branza … nu spun cine, e de la sine inteles :). Eh, si de cateva zile, tot aducea vorba de o placinta cu branza. Exclus! Faina, aluat … inca mai sunt kg de dat jos pana ajungem la astfel de excentricitati :).

Dar totusi, nu poti sa refuzi omul chiar asa … ca doar placinte cu branza si merdenele se gasesc la aproape orice colt de strada. Asa ca am facut urmatoarea “combinatie”: nu e chiar o placinta, eu i-am spus tarta, dar pana la urma, ce importanta are cum se numeste?!

Ingrediente pentru “blat”:

– 400 gr conopida (o punga din cele congelate)

– 1 ou

– o bucata de cascaval (ras ulterior) – nu stiu cantitatea exacta, as estima ca undeva la 100-125 gr

Ingrediente pentru umplutura:

– telemea de oaie – vreo 300-350 gr

– 2 oua

– 3-4 linguri de iaurt

– o lingurita chimen

– o lingurita marar

In plus, pentru aspect:

– 1 ou

– 2 linguri cascaval ras (de fapt, l-am pastrat din cel pe care l-am ras pentru blat)

– putin marar

Conopida am pus-o la steamer pentru ~15-20 de minute, apoi am mixat-o cu un ou si cascavalul ras, pana s-a facut un fel de pasta groasa.

Atentie, daca este foarte zemoasa, se mai poate adauga putin cascaval.

Am intins compozitia in tava, peste hartie de copt, si am bagat-o la cuptor, la 300 de grade, pentru vreo 30 de minute, sau mai exact pana s-a rumenit un pic la suprafata.

Am ras branza, am amestecat-o cu ouale, chimenul, iaurtul si mararul si am turnat umplutura peste blatul frumos rumenit scos din cuptor.

Pe deasupra am turnat un ou, batut cu putin marar si apoi inca putin cascaval ras.

Am bagat tava din nou la cuptor, de data asta la 175 de grade, pentru 40 de minute.

Cand am scos-o din cuptor, am desfacut forma si am extras tarta; am pus-o din nou la cuptor, doar pe hartia de copt, pe gratarul cuptorului, si am mai lasat-o vreo 30 de minute la 30 de grade. Ideea e sa se usuce bine.

Si asta-i tot!

Amatorul de placinte a fost foarte incantat, si eu la fel; este foarte gustoasa!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message