Coaste de porc

Print Friendly, PDF & Email

Am mai făcut coaste de porc până acum, însă de obicei le pregăteam repede, într-o marinată simplă, cu câteva ingrediente; însă, de data asta, am zis să acord marinarii ceva mai mult interes 🙂 şi să fac o marinată pe cinste 🙂 🙂 🙂 .

Aşa că, avem câteva bucăţi serioase de coaste de porc şi următoarea listă de ingrediente pentru marinată:

–          Ceapă verde – codiţele de la 2 legături

–          5-6 căţei de usturoi

–          1 Lg sare

–          ½ lg piper

–          1-2 ardei iuţi

–          2 lg pătrunjel (am avut uscat)

–          2 lg mărar (tot uscat)

–          ½ lg seminţe de fenicul

–          100 ml ulei de măsline

–          50 ml oţet de mere

–          150 ml sos de roşii

–          Ardei gras roşu – cam 150 gr sau 1 ardei mare

–          1 Lg cacao

–          1 Lg miere

–          O bucăţică de ghimbir – vreo 2 cm

–          1 lg coriandru

–          1 lg ienibahar

–          1 lg oregano

–          200 ml vin alb

–          1 lg chimen

–          1 lg cimbru

–          3 foi de dafin

_SAV4365-copy

_SAV4366-copy

 Exceptând foile de dafin, toate ingredientele se mixează bine în robotul de bucătărie. Nu pot descrie în cuvinte ce aromă senzaţională creează mixul ăsta de ingrediente… pur şi simplu, trebuie să încercaţi 🙂 .

Am pus coastele într-un vas şi le-am „îmbrăcat” în această marinată, adăugând şi foile de dafin; le-am învelit în folie transparentă şi le-am depozitat în frigider până a doua zi.

_SAV4369-copy

Le-am copt la cuptor, la 175 de grade timp de 120 de minute – 100 de minute cu capac şi 20 de minute fără, să se rumenească frumos.

Au ieşit… de vis! Noi le-am servit cu o garnitură simplă de broccoli, tras la tigaie în unt şi puţin usturoi.

_SAV4388-copy

Să aveţi poftă!

Written by