Melcisiori cu gem de gutui si nuca

Print Friendly, PDF & Email

Asta este o reţetă pentru leneşi, este atât de simplă încât nu cred că e cineva să nu o poată realiza… 🙂

Însă, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă… puţine ingrediente, timp de pregătire minim, gust maxim, aproape de perfecţiune… să tot faci astfel de reţete… 🙂

Avem nevoie de:

–          Foietaj – achiziţionat de la magazin, momentan nu m-am încumetat să fac foietaj de casă, promit însă să încerc în curând;

–          Dulceaţă de gutui – “home made”, de bunica mea – inegalabilă… şi bunica şi dulceaţa <3

–          Nuci – vreo 200 gr

–          1 ou

Am desfăcut foietajul şi l-am pus pe masa de lucru; am uns cu gem pe toată suprafaţa şi am adăugat nucile (zdrobite puţin înainte); am rulat şi am tăiat în bucăţi groase de cam 1 cm; am uns pe deasupra cu ou bătut şi am pus la cuptor la 175 de grade pentru vreo 20 de minute; nu aveţi cum să rataţi când sunt gata, se umflă puţin şi se rumenesc frumos.

_SAV4371-copy

_SAV4372-copy

_SAV4375-copy

_SAV4377-copy

_SAV4381-copy

_SAV4382-copy

Sunt delicioase! Combinaţia de nuci şi gem puţin acrişor… mmm… perfectă!

 

 

Written by

Comments

  1. deu says:

    Delicioasa si foarte simpla. Mult spor la preparate si cat mai multe, sa vedem si noi.

    1. Oana says:

      Multumesc!