Porc cu smantana si ciuperci

Print Friendly, PDF & Email

Din categoria “ce mancare sa mai fac ca sa consum ce-i prin frigider inainte de a pleca in vacanta” s-a remarcat aceasta mancarica cu carne de porc, ciuperci si sos alb de smantana. Din start trebuie sa spun ca a fost excelenta, o sa mai fac curand, poate din carne de pui, ca sa manance si Toni.

Am folosit asa:

– carne de porc – cam 1/2 kg, taiata in bucatele potrivite; se pot taia si mai mici, cat sa bagi in gura o bucata;

– smantana – o cana de 250 ml;

– o cutie de ciuperci;

– 2-3 catei de usturoi taiati feliute;

– 2-3 foi de dafin;

– o lingurita cimbru uscat;

– un cub de supa dizolvat in ~500 ml apa;

– sare, piper boabe si macinat, boia;

– 2 linguri de faina integrala;

– marar.

Am pus carnita de porc intr-o tigaie, fara grasime, pentru ca erau cateva bucatele care aveau nitica grasime, asa ca era suficienta cat sa se rumeneasca un pic si sa se patrunda carnea. Inainte de procedura asta, am condimentat carnea, pe ambele parti, cu sare, piper si boia. Daca e timp, ar merge tinuta de azi pana maine, sa se patrunda bine carnea cu aroma condimentelor; eventual si in putin vin … 🙂

Am incalzit apa si am dizolvat cubul de supa. Am luat carnea din tigaie si am mutat-o intr-o cratita mai mare; n-ar fi fost nevoie, dar am constatat ca nu mai incape nimic pe urma in tigaie.

Am pus peste carne supa, ciupercile spalate si usturoiul taiat feliute si am lasat sa fiarba si sa inceapa sa scada.

Am pus cimbrul, foile de dafin si putin piper boabe.

Separat, am amestecat faina cu smantana si le-am adaugat in mancare spere sfarsitul fierberii; am mai lasat sa dea un pic in clocot, am pus marar si am oprit focul.

Foarte, foarte, foarte bun!

Ce minus are? Trebuie sa stai s-o pazesti, nu e genul de mancare pe care sa-l bagi la cuptor/steamer si sa pleci din bucatarie; dar merita!

 

Written by

Comments

  1. Florence Vi says:

    O, da, asta gatesc azi.
    Mersi muuult 😀

    1. Oana says:

      Pofta bunaaaa!

  2. Angela says:

    Astazi am gatit si eu reteta Dvs. Excelenta :).Felicitari!:D

    1. Oana says:

      Multumesc! 🙂