Supa crema de mazare cu bacon

Print Friendly, PDF & Email

Nu este prima oară când gătesc aşa ceva, dar până acum nu am reuşit să fac şi poze.

Mulţi strâmbă din nas când aud de supă cremă, mai ales de mazăre 🙂 , dar vă garantez că nu o să regretaţi dacă veţi încerca măcar o dată.

Nouă ne-a plăcut foarte mult şi se pregăteşte foarte repede, nu necesită cine ştie ce “aptitudini” speciale în bucătărie.  În plus, nu are decât câteva ingrediente:

  • 1 ceapă roşie – sau de care aveţi, mie îmi place însă mult mai mult ceapa roşie şi aproape numai din asta folosesc
  • 2 cartofi potriviţi
  • 1 kg mazăre
  • 200 gr bacon
  • 1 iaurt de 400 gr
  • 2 l apă
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline

Cum procedăm? Începem prin a desface iaurtul şi a-l pune într-o sită cât mai fină să se scurgă bine; o să obţinem un iaurt foarte gros şi dens.

Apoi, am tocat ceapa – nu m-am străduit să o toc prea fin, căci pe urmă oricum pasez toată supa să o fac cremă.

NXT_2658 copy

Am pus într-un vas încăpător ceapa cu 2 linguri de ulei şi o ceaşcă de apă, să se înmoaie puţin. Am curăţat cartofii şi i-am tăiat cubuleţe – fierb mai repede decât dacă sunt lăsaţi întregi.

NXT_2659 copy

I-am adăugat în vas, împreună cu 2 litri de apă şi am lăsat totul la fiert vreo 15-20 minute, cât să fiarbă puţin cartofii; de abia acum am adăugat mazărea şi am mai lăsat încă vreo 10 minute la fiert.

NXT_2660 copy

Între timp, am tăiat baconul fâşiuţe subţiri şi l-am rumenit puţin într-o tigaie încinsă; nu este nevoie de ulei suplimentar, se va topi grăsimea din bacon; l-am scos apoi pe o bucată de hârtie de bucătărie, să se absoarbă tot excesul de grăsime.

NXT_2681 copy

NXT_2682 copy

Când au fiert legumele, am oprit focul, am adăugat sare şi piper şi am păsat bine supa.

Am servit supa cu câte 2 linguriţe de iaurt, puţin bacon rumenit şi un strop de ulei de măsline.

NXT_2685 copy

NXT_2687 copy

Poftă bună!

 

 

 

Written by