Parfe de banane si alune caramelizate

Print Friendly, PDF & Email

Imi place Good Food si imi plac indeosebi retetele lui Gordon Ramsay; desi de multe ori sunt complicate si pretentioase, iar mie imi plac lucrurile simple.

Dar retetea asta e chiar simpla rau … evident ca am modificat ceva la ea, ca deh, cum altfel … 🙂 dar am modificat din considerente practice …o sa trec cantitatile folosite de mine, cu specificatia ca sunt pentru 2 portii. Nu as fi facut 2 portii, dar mi-au ramas mai multe albusuri decat era nevoie de la cozonac. Si pana la urma n-a fost nimic rau ca au fost 2 portii, ca s-au terminat repede!

– 300 gr zahar

– alune si nuci (alune fara sare)

– 5 banane mici

– 4 lingurite suc de lamaie

– 500 ml frisca lichida

– 5 albusuri

– 200 gr zahar

Cele 300 gr zahar se caramelizeaza pe foc, intr-o craticioara, si se toarna peste nuci si alune; se lasa la racit crantul.

Din banane se face o pasta, cu ajutorul mixerului.

Frisca se bate  pana devine teapana. La fel batem albusurile, cu cele 200 gr de zahar si zeama de lamaie.

Am amestecat pasta de banane, frisca si albusurile batute; peste crema obtinuta astfel, am adaugat crantul maruntit (tot cu mixerul) nu foarte tare.

Am bagat la congelator, in forme tapetate cu folie transparenta, ca sa si putem scoate din forma si prezenta frumos. Dar n-a mai fost cazul de prezentare, ca s-a terminat repede, n-am mai apucat sa fac poza de final.

Reteta e absolut delicioasa, dar marturisesc ca e cam dulce; cand o sa mai fac, reduc cantitatea de zahar din albusuri …

Editez ca sa adaug o poza; se pare ca era pe camera, dar n-o scosesem.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message