Semifreddo

Print Friendly, PDF & Email

Si tot in Good Food am gasit desertul perfect: semifreddo! Bine, l-am modificat nitel, ca deh … nu se putea altfel … 🙂

Am facut 2: unul de cafea si unul de kumquat.

E nevoie de (pentru fiecare bucata):

– 4 oua

– 100 gr zahar

– 300 ml frisca lichida

Pentru cel de cafea, am folosit si:

– 3 linguri Tia Maria

– o cafea scurta si tare (20 ml)

Pentru cel de kumquat:

– 3 linguri lichior de kumquat

– coaja rasa de la jumatate de portocala

Ca sa fie mai simplu, o sa denumesc amestecurile astea 2 “aroma”, asta ca sa fie mai simpla explicatia … 🙂 Asadar, “aroma” se amesteca cu galbenusurile si zaharul, intr-un castronas.

In mixer, batem albusurile tare de tot, pana intepenesc. Batem apoi galbenusurile amestecate cu zaharul si “aroma” pana cand devin o spuma cremoasa si zaharul e topit. Batem apoi si frisca.

Incorporam frisca in amestecul de galbenusuri, apoi albusurile.

In plus, mai avem:

– cateva bomboane de ciocolata

– vreo 5-6 kumquat

Bomboanele le-am taiat marunt, la fel si fructele de kumquat, si le-am incorporat pe fiecare in “afacerea” proprie.

Am uns 2 forme gen cozonac cu ulei si le-am tapetat cu folie transparenta, si am varsat cremele in forme. Le-am infasurat apoi bine de tot in folie, ca nu cumva sa prinda din zbor vreun miros de prin congelator. Le-am bagat la frig si le-am lasat pana cu jumatate de ora inainte de a fi servite (e nevoie de cel putin 12 ore la congelator).

Le-am tapetat cu crantz din abundenta si au fost de senzatie ….

Personal, l-am preferat pe cel de kumquat …

Despre pozele atasate, nu e ceea ce doream … am uitat sa le pozez “ca lumea”. 🙂

Written by