Si tot in Good Food am gasit desertul perfect: semifreddo! Bine, l-am modificat nitel, ca deh … nu se putea altfel … 🙂
Am facut 2: unul de cafea si unul de kumquat.
E nevoie de (pentru fiecare bucata):
– 4 oua
– 100 gr zahar
– 300 ml frisca lichida
Pentru cel de cafea, am folosit si:
– 3 linguri Tia Maria
– o cafea scurta si tare (20 ml)
Pentru cel de kumquat:
– 3 linguri lichior de kumquat
– coaja rasa de la jumatate de portocala
Ca sa fie mai simplu, o sa denumesc amestecurile astea 2 “aroma”, asta ca sa fie mai simpla explicatia … 🙂 Asadar, “aroma” se amesteca cu galbenusurile si zaharul, intr-un castronas.
In mixer, batem albusurile tare de tot, pana intepenesc. Batem apoi galbenusurile amestecate cu zaharul si “aroma” pana cand devin o spuma cremoasa si zaharul e topit. Batem apoi si frisca.
Incorporam frisca in amestecul de galbenusuri, apoi albusurile.
In plus, mai avem:
– cateva bomboane de ciocolata
– vreo 5-6 kumquat
Bomboanele le-am taiat marunt, la fel si fructele de kumquat, si le-am incorporat pe fiecare in “afacerea” proprie.
Am uns 2 forme gen cozonac cu ulei si le-am tapetat cu folie transparenta, si am varsat cremele in forme. Le-am infasurat apoi bine de tot in folie, ca nu cumva sa prinda din zbor vreun miros de prin congelator. Le-am bagat la frig si le-am lasat pana cu jumatate de ora inainte de a fi servite (e nevoie de cel putin 12 ore la congelator).
Le-am tapetat cu crantz din abundenta si au fost de senzatie ….
Personal, l-am preferat pe cel de kumquat …
Despre pozele atasate, nu e ceea ce doream … am uitat sa le pozez “ca lumea”. 🙂