Am gasit in Good Food urmatoarea reteta: Wellington cu caprioara si ciuperci salbatice. Suna interesant si mai ales arata foarte interesant. Dar cum caprioare nu prea zburda prin supermarketurile din Bucuresti, si oricum nu cred ca as putea s-o mananc pe mama lui Bambi, m-am reorientat catre cotlet/ceafa de porc.
Si nici ciupercile nu erau salbatice … 🙂
Eu am facut 4 bucati – 2 din ceafa si 2 din cotlet – pentru ca am avut mai multe “ture” de musafiri de ziua lui Toni, plus Revelion. Asa ca toate cantitatile sunt pentru 4 bucati, adica destul de mult …
Am inceput cu 2 cutii de ciuperci, pe care le-am scurs si le-am tocat fin cu mixerul vertical. Le-am lasat un pic la scurs.
Carnea am condimentat-o de cu o seara inainte cu sare, boia, piper.
Intr-o tigaie am adaugat ulei de masline – 3 linguri – si am prajit un pic carnea, nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte. In aceeasi tigaita am pus ciupercile, le-am acoperit cu un capac si le-am lasat sa se scada pana a iesit toata apa din ele; a iesit o chestie asemanatoare cu o pasta.
Pe un tocator mare, am pus folie transparenta; pe folie, cateva felii de prosciuto, iar pe ele carnita (care intre timp s-a racit); peste carnita, am “uns” un strat de ciuperci; am facut un rulou, infasurand bine prosciuto in jurul carnii; am bagat ruloul la congelator jumatate de ora.
Dupa ce l-am scos, am repetat operatiunea cu clatite; iar folie, clatite si ruloul invelit deja in prosciuto; si de data asta merge juma de ora la congelator.
Si repetam iarasi … pe folie intindem de data asta un foietaj, care se unge cu galbenus din ou; peste apare ruloul invelit in clatite si obtinem astfel ruloul final, invelit in foietaj. Care va sta si el la congelator o ora. Sau va sta in frigider pana a doua zi, in functie de cand va fi momentul prepararii.
Cand l-am scos de la rece, i-am facut un desen cu varful cutitului, niste crestaturi in aluat si l-am uns bine cu galbenus de ou.
L-am bagat la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt, o ora la 180 de grade, plus inca vreo 20-30 de minute cu cuptorul oprit.
Spuneam ca am pregatit 4; unul dintre ele l-am copt imediat, dar celelalte le-am pastrat la congelator pana cand a fost nevoie; le-am scos cu o seara inainte de a le gati si le-am tinut in frigider.
Arata bine, nu?!?! 🙂 E si fooooarrrte buuuuuuuuunnnnnnn … 🙂