Tortulet din panettone

Print Friendly, PDF & Email

Am primit cadou un panettone mic si dragalas, la vreo jumatate de kg, cu stafide si bucatele de portocala. Si oricat de gustos era el, nu prea era festiv, potrivit pentru Revelion. Asa ca m-am decis sa-l “intolesc”. Sa-l fac tort.

Recunosc ca am furat ideea din Good Food, dar cum nu aveam ingredientele necesare sa fac crema din revista, si nici chef sa merg la cumparaturi pe 31 decembrie, am inlocuit crema cu frisca.

Am taiat partea superioara de la panettone, ca sa aiba o forma potrivita, si am dat-o la o parte – a se citi, am mancat-o. 🙂

L-am taiat apoi in 3 felii, groase de vreo 4-5 cm.

Am pus intr-o craticioara, la fiert, zeama de la 2 portocale, coaja de la o portocala, 6 cubulete de zahar brun si 5 linguri lichior de kumquat. Le-am clocotit un pic si le-am luat de pe foc. Dupa ce s-a racit, am insiropat cele 3 blaturi. Le-am uns apoi cu frisca, am decorat si exteriorul cu frisca si am turnat crantz din abundenta … 🙂

A fost excelent, o solutie super rapida pentru momentele cand e nevoie de un tort mai mititel (sau de ce nu si mai mare).

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message