Puiul cu lamaie si ardei iute gatit pentru un pranz de sambata a fost o improvizatie de moment, sau mai bine zis o inspiratie de moment, pentru ca rezultatul s-a dovedit a fi excelent.
Ma aflam in fata unei tavi plina cu pulpe de pui dezosate si ma gandeam cum sa fac sa iasa gustoase, dar cel mai important sa nu muncesc mult … deh, lenea asta …
Si am inceput sa deschid dulapurile si frigiderele sa vad ce materie prima gasesc … Norocosii si norocoasele au fost:
– 3 ardei iuti
– 2 linguri sos de soia
– 1 lamaie
– 1 ceapa alba
– putin piper
– sare
– patrunjel
– 2 linguri ulei de samburi de struguri
Si … toate astea au mers in tava, peste pui, bineinteles curatate si taiate corespunzator, unde e cazul: ardeii feliute subtiri, ceapa rondele si lamaie in sferturi de feliuta.
Am acoperit cu folie de aluminiu tava si am bagat-o la cuptor, la temperatura de 175 grade. Dupa vreo 30 de minute, am scos folia si am mai lasat in cuptor inca 30-40 de minute.
Si gata! Repede si buuunnnn!