Incerc de cateva zile sa scriu reteta asta si tot apar diverse treburi care nu ma las sa-mi vad de treaba linistita …
Asa ca o sa scriu repede, pana nu se trezeste Adi .
Iata care sunt ingredientele necesare:
– 700 grame ceafa de porc
– 1 cutie de rosii
– 1/2 ceasca de faina integrala
– 1 ceapa
– 2 cuburi de zahar brun
– 3-4 catei de usturoi
– 3 ardei iuti
– 1 kg castraveti
– sare
– 1/2 paharel de otet balsamic
– 1 paharel sos de soia
– ulei
Iata cum pregatim ingredientele:
– ceafa de proc se taie in fasiute cam de 1 cm grosime si lungi de 4-5 cm
– castravetii se curata de coaja si se taie fasiunte subtiri, dupa indemanarea fiecaruia
– ardeiul iute se taie in felite subtiri si se scot semintele
– rosiile din conserva erau intregi, asa ca le-am pasat cu furculita
– usturoiul se taie feliute subtiri
Carnea am tavalit-o prin faina integrala si am pus-o apoi intr-o tigaie, in ulei incins, lasand-o apoi sa se rumeneasca bine pe toate partile. Cand a fost gata, am scos-o pe o farfurie.
Am pus apoi pe foc ceapa tocata, rosiile, castravetii si le-am amestecat.
Le-am lasat vreo cateva minute singure, apoi am inceput sa adaug si restul ingredientelor; am inceput cu carnea si usturoiul.
Am amestecat si am asteptat vreo 10-15 minute sa se patrunda aromele si sa se inmoaie castravetii; am adaugat apoi ardeiul iute, sosul de soia, otetul balsamic (in care am dizolvat cuburile de zahar brun) si foarte putina sare.
Mancarea a mai stat pe foc inca vreo 10 minute.
Se prepara destul de rapid, mai mult timp am pierdut cu curatatul si taiatul castravetilor.
Este foarte gustoasa; poate fi servita simplu, fara garnitura, cum am mancat-o noi, sau alaturi de un orez.
(Evident ca nu am terminat de scris atunci cand mi-amm propus, au trecut cateva ore bune de cand am inceput sa scriu pana acum, dar gata! Acum apas pe Publish!)