Pui pane cu faina de susan

Print Friendly, PDF & Email

Cum spuneam intr-o postare precedenta, experimentez cu diverse feluri de faina; azi, despre faina de susan si cum am introdus-o intr-o reteta simpla: pulpe de pui pane.

Este un meniu simplu pentru o masa de pranz, destul de rapid de pregatit.

Necesar:

–      6 pulpe de pui (fara pielita) – si un strop de sare peste ele

–      un ou

–      2-3 linguri faina de susan

Am pregatit intai pane-ul: am bautut oul si am amestecat cu faina de susan pana am obtinut o compozitie mai groasa, nici prea tare, nici prea moale.

Am trecut apoi puiul prin pane-ul obtinut si l-am pus apoi, pe foc, intr-o tigaie de teflon; nu am folosit decat jumatate de lingurita de ulei, pe care l-am intins in tigaie cu ajutorul unei pensule de silicon, ca sa acopere toata suprafata tigaii.

Am prajit puiul pe toate partile, cat sa se rumeneasca frumos si uniform; si pentru ca, desi frumos rumenit, nu era gatit in profunzime, am oprit focul de pe aragaz si am bagat puiul la cuptor, pentru inca vreo 30-35 de minute.

Si e tocmai bun de mancat, impreuna cu o salata verde simpla si un strop de zeama de lamaie.

Excelent gust!

Written by