Această reţetă este, de fapt, clasica reţetă de fursecuri cu stafide, însă cum Toni nu mănâncă stafide, darîi plac fursecurile 🙂 , ne “sacrificăm” noi şi le mâncăm cu ciocolată 🙂 .
Se fac simplu şi rapid, nu e nimic complicat, şi practic, nu ai cum să “le greşeşti”; decât poate dacă le arzi în cuptor 🙂 .
Ingrediente:
– 4 ouă
– 200 gr zahăr brun
– 250 ml ulei
– 300 gr făină
– ½ lg amoniac (stins cu puţină zeamă de lămâie sau oţet)
– 100 gr ciocolată – mărunţită, nu făcută praf şi nici topită – eu o tai cu cuţitul
– esenţe – de care vreţi… 🙂
În robotul de bucătărie se bat bine de tot ouăle cu zahărul pânăce acesta se topeşte în totalitate. Încetişor, lingură cu lingură, adăugăm uleiul (robotul bate în continuare). Când s-a omogenizat şi uleiul în compoziţie, adăugăm faina, bicarbonatul stins şi esenţe, dacă doriţi (eu nu prea adaug la reţeta asta, nu mi se par necesare). La sfârşit vine rândul bucăţelelor de ciocolată.
Aluatul nu va fi tare, ci va avea consistenţa unei creme foarte dense. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, punem câte o linguriţă de aluat – la distanţă de 5-7 cm una de alta, deoarece compoziţia se va întinde uşor în tavă.
Se coc la 175 de grade vreo 10-15 minute (cuptor preîncălzit, îi puteţi da drumul când vă apucaţi de pregătirea aluatului).
Ies ~ 3 tăvi din compoziţia de mai sus; se pot păstra destul de mult timp în cutii metalice, însă la noi nu prea rezista mai mult de câteva zile.
Poftă mare!