Pentru că am descoperit un surplus de sfeclă la mine în “cămara”, şi pentru că nu reuşesc să conving copiii să o mănânce salată, m-am hotărât să le-o “maschez” în nişte brioşe delicioase 🙂 …
Următoarele cantităţi sunt pentru 24 de brioşe… prea multe 🙂 , aşa că dacă doriţi mai puţine, reduceţi proporţional cantităţile.
Iată ce am folosit:
– 185 ml ulei
– 3 ouă mari
– 150 gr zahăr brut
– 450 gr sfeclă (rasă)
– 150 gr faină de secară
– 100 gr faina albă
– 100 gr nuci măcinate
– ½ lg sare
– 1 lg bicarbonat de sodiu
– ½ lg nucşoară
Ouăle se mixează bine de tot cu zahărul, până ce zahărul se topeşte complet; treptat, am adăugat uleiul; a venit apoi rândul sfeclei, al nucilor şi la final am adăugat faină, sarea, bicarbonatul şi nucşoara.
A ieşit o minunată compoziţie rooooooozzzz … Toni era fooooarte încântată 🙂 de dragul culorii ar fi mâncat tot aluatul şi de abia aştepta să se coacă brioşele (35-40 de minute la 175 de grade sunt suficiente)… însă, surpriză pentru ea 🙁 , culoarea nu s-a menţinut după coacere; mi-a spus că sigur am greşit eu ceva, nu le-am copt cum trebuie 🙂 .
Sunt delicioase şi gustul sfeclei este foarte bine echilibrat, astfel încât puţini ar ghici ingredientul roz 🙂 !
Poftă bună!