Muschiulet de porc in verdeturi

Print Friendly, PDF & Email

Iată ceva bun de tot pentru masa de prânz – muşchiuleţ de porc “îmbrăcat” în verdeţuri şi gătit la cuptor; simplu de preparat, nu necesită niciun fel de “aptitudini” deosebite 🙂 …

Pentru 2 bucăţi de muşchiuleţ, am folosit următoarele ingrediente:

–          1 legătură pătrunjel

–          1 legătură mărar

–          1 căţel de usturoi

–          1 crenguţă de rozmarin

–          2 fire de ceapă verde

–          ½ lg boia dulce

–          ½ lg oregano

–          Sare

–          Piper

–          Ulei de măsline

Am început prin a freca bine carnea cu puţin ulei de măsline; am condimentat cu sare, piper şi boia; ideal ar fi să lăsaţi aşa carnea pentru câteva ore – la frigider, acoperită cu folie; eu am lăsat la frigider de seara până a doua zi la prânz; dacă nu aveţi timp prea mult la dispoziţie, încercaţi măcar 30 de minute să o lăsaţi aşa condimentată.

Am pus în robotul de bucătărie mărarul, pătrunjelul, usturoiul, ceapă verde, rozmarinul şi oregano şi le-am tocat mărunt – bine, nu prea mărunt, nu am vrut să iasă pastă; am întins verdeaţa pe un tocător şi am rulat bine de tot cei 2 muşchiuleţi de porc prin ea, până s-a „legat” bine verdeaţa de carne.

_SAV4391-copy

Le-am pus într-un vas, peste 2 linguri de ulei de măsline şi le-am băgat la cuptor pentru 45 de minute (175 grade) – 30 de minute cu capac şi 15 minute fără capac.

Rezultatul final este o carne fragedă şi bine făcută – mie nu îmi place deloc carnea “în sânge”; oricum, este porc, şi nu este deloc recomandat să gătiţi “în sânge” carnea de porc.

_SAV4392-copy

_SAV4393-copy

Garnitura a fost tot verde: salată, ulei de sâmburi de struguri, zeamă de lămâie şi puţină sare.

Poftă mare!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message