Nu este prima oară când gătesc aşa ceva, dar până acum nu am reuşit să fac şi poze.
Mulţi strâmbă din nas când aud de supă cremă, mai ales de mazăre 🙂 , dar vă garantez că nu o să regretaţi dacă veţi încerca măcar o dată.
Nouă ne-a plăcut foarte mult şi se pregăteşte foarte repede, nu necesită cine ştie ce “aptitudini” speciale în bucătărie. În plus, nu are decât câteva ingrediente:
- 1 ceapă roşie – sau de care aveţi, mie îmi place însă mult mai mult ceapa roşie şi aproape numai din asta folosesc
- 2 cartofi potriviţi
- 1 kg mazăre
- 200 gr bacon
- 1 iaurt de 400 gr
- 2 l apă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Cum procedăm? Începem prin a desface iaurtul şi a-l pune într-o sită cât mai fină să se scurgă bine; o să obţinem un iaurt foarte gros şi dens.
Apoi, am tocat ceapa – nu m-am străduit să o toc prea fin, căci pe urmă oricum pasez toată supa să o fac cremă.
Am pus într-un vas încăpător ceapa cu 2 linguri de ulei şi o ceaşcă de apă, să se înmoaie puţin. Am curăţat cartofii şi i-am tăiat cubuleţe – fierb mai repede decât dacă sunt lăsaţi întregi.
I-am adăugat în vas, împreună cu 2 litri de apă şi am lăsat totul la fiert vreo 15-20 minute, cât să fiarbă puţin cartofii; de abia acum am adăugat mazărea şi am mai lăsat încă vreo 10 minute la fiert.
Între timp, am tăiat baconul fâşiuţe subţiri şi l-am rumenit puţin într-o tigaie încinsă; nu este nevoie de ulei suplimentar, se va topi grăsimea din bacon; l-am scos apoi pe o bucată de hârtie de bucătărie, să se absoarbă tot excesul de grăsime.
Când au fiert legumele, am oprit focul, am adăugat sare şi piper şi am păsat bine supa.
Am servit supa cu câte 2 linguriţe de iaurt, puţin bacon rumenit şi un strop de ulei de măsline.
Poftă bună!