Vita cu ceapa

Print Friendly, PDF & Email

Am cumparat niste carne de vita, pentru ca mi-a placut cum arata in raft :). Nu aveam nicio idee de cum sa o gatesc, insa la o cautare rapida pe internet m-am hotarat la o vita cu ceapa, evident un pic adaptata, dupa gusturile mele.

Am folosit:

– ~400 gr carne de vita, taiata fasii

– un catel de usturoi, tocat marunt

– o lingura de ulei

– o ceapa rosie

– un ardei iute mare

Р apa

– sare, piper

– o lingura seminte de dovleac

– o lingurita sos de soia

Usturoiul taiat marunt se ameteste putin in ulei.

Si se adauga apoi carnea, care se prajeste usor 1-2 minute; am “stins” apoi cu o ceasca de apa si am lasat la fiert.

Cand apa a scazut aproape de tot, am verificat cat de frageda este carnea si am mai adaugat o ceasca de apa; am lasat sa mai fiarba putin si am adaugat ceapa taiata fasiute si ardeiul iute, taiat si el in bucatele mici (atentie, se scot semintele ardeiului). Daca considerati ca mai este nevoie ca vita sa mai fiarba putin si nu pare suficient de frageda, mai adaugati apa si mai lasati la foc.

Dupa ce ceapa si ardeiul au ajuns pe foc, am amestecat bine, am mai adaugat putina apa, am sarat, piperat si pazit mancarea :). Inca 8-10 minute sunt suficiente.

Semintele de dovleac le-am adaugat peste preparat; evident sunt optionale, insa mie imi place gustul si mi se pare ca se potrivesc de minune cu carnea de vita.

Am stropit cu sosul de soia, foarte putin, mai mult pentru decor :).

Pofta buna!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message