Si pentru ca tot aveam somon, iar Toni nu prea se innebuneste dupa cel facut ca in reteta precedenta, am gatit si pentru ea un somon cu legume.
Nu am vrut sa ma complic foarte tare, asa ca am creat pe moment un mix de legume din ce aveam prin frigider si congelator: un dovlecel taiat bastonase, o bucata mica de praz taiata feliure, un morcov taiat bucatele mici si o bucata micuta de pastarnac, taiata si asta bucatele. Am pus intr-un vas 2 linguri de ulei de samburi de struguri, am pus legumele si pestele peste; am adaugat un praf mic de sare si nciun alt condiment. Am acoperit legumele cu apa si le-am pus la cuptor la 175 de grade.
Le-am lasat vreo 15 minute cu capac, apoi am scos capacul si am mai tinut vreo 15 minute in cuptor.
Cat timp, nu stiu exact, am verificat din cand in cand, sa vad daca a scazut apa sau daca nu s-a rumenit prea mult.
Am fost foarte placut surprinsa de reusita mixului delegume (ma laud singura 🙂 ); aromele s-au intrepatruns excelent, mi-a placut mult. Si i-a placut si “clientei”!