Noua ne plac ciorbitele acre si in general una anume, care mi se pare atat de obisnuita, incat nu am scris niciodata reteta
Dar de data asta am variat putin; de fapt putin mai mult, este cu totul si cu totul altceva. Si a fost atat de simplu incat ma gandeam ca nu va fi cine stie ce , dar a fost senzationala; pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!
Iata care sunt ingredientele necesare:
– 1 piept de pui, taiat cubulete
-2 ardei grasi, taiati fasiute subtiri
– 3 dovlecei, taiati cubulete
– 1 ceapa, taiata fin
– 1 iaurt
– 2 litri apa
– 3 linguri bors
– marar
– 1/4 telina rasa
– 3 linguri ulei
Modalitatea de preparare este simpla: peste cele 3 linguri de ulei si o ceasca de apa se adauga ceapa, telina rasa si ardeii. Se acopera cu capac si se inabusa cateva minute. Se adauga carnea si se mai lasa cu capac vreo 4-5 minute.
Completam acum cu cei 2 litri de apa (se poate si 2,5), adaugam dovleceii si lasam sa fiarba vreo 30 de minute. Dovleceii se fac destul de repede; oricum am verificat sa vad daca sunt fierti, si cand am considerat ca sunt tocmai buni, am adaugat cele 3 linguri de bors (din cel praf, de la plic, doar asta aveam pe stoc) si iaurtul. Am pus si putina sare, am amestecat un pic, am adaugat marar muuuult si am oprit focul.
Foarte bun!