Minifrigaruile sunt niste aperitive deosebit de gustoase, poate si datorita vinului in care le-am scaldat, si mixului de condimente adaugat. Nu am avut foarte multa carne, cred ca a fost maxim jumatate de kilogram.
Toata “chestia” e prepararea cu o zi inainte a frigaruilor si lasarea lor peste noapte la macerat. Carnea am taiat-o in bucatele potrivite, sa zicem ca niste cubulete cu latura de vreo 3 cm. Am pus carnea intr-un vas si am adaugat urmatoarele: sare, piper, boia, boabe de mustar, putin ulei de samburi de struguri, patrunjel si marar uscat si vin rosu cat sa acopere carnea. Am pus capacul si am bagat la frider, urmand sa le gatesc a doua zi.
A doua zi am pregatit o tigaie de teflon si putin ulei pentru prajit. Am montat frigaruile, vreo 2-3 bucatele de carne pe fiecare betisor. Un betisor e, de fapt, jumatate dintr-un bat normal de frigaruie, bete achizitionate de la supermarket. Am pus 2-3 linguri de ulei in tigaie si jumatate din frigarui, ca nu au incaput toate; le-am lasat cate 2-3 minute, pe ambele parti, pana si-a schimbat culoarea carnea, iar apoi am turnat peste jumatate din sosul in care a stat la macerat carnea. Am lasat frigaruile in tigaie, intorcandu-le pe-o parte si pe alta pana a scazut tot sosul. Am procedat la fel si cu cealalta jumatate de frigarui.
Si … cam asta e … au fost delicioase.