Am vrut sa testez gusturile exotice ale lui Toni … 🙂 Plus ca eram curioasa cum se vor impleti aromele si gusturile si ce va fi predominant.
“Inarmata” cu urmatoarele ingrediente, m-am apucat de treaba:
– un ananas marisor
– un morcov
– o ceapa mica
– o mana de ardei gras verde si rosu, tocati fasiute
– o bucata de ~100 de grame muschiulet de porc
– ceva verdeata
– o lingura de ulei de masline
Am tocat ceapa si am pus-o la inabusit cu uleiul si o cescuta de apa.
Am acoperit cu capacul si am lasat sa fiarba incet, timp in care am taiat cubulete carnea.
Am adaugat apoi ardeiul gras si morcovul taiat felite si am mai pus jumatate de ceasca de apa, deoarece scazuse aproape de tot.
Am curatat frumos ananasul, l-am taiat cubulete, am mancat o parte din el (nu mult), ca deh, era tare gustos, si l-am adaugat in vas.
Nu am mai completat cu apa, pentru ca ananasul este destul de zemos.
Si acum … a inceput sa se degaje in bucatarie cel mai frumos miros posibil … ori poate mi-era mie foame, sau pofta, dar mi s-a parut ca mirosea extraordinar, acel miros placut al ananasului, desavarsit de mirosul legumelor si al carnitei.
Am mai lasat totul pe foc pana s-a inmuiat ananasul. La sfarsit am adaugat verdeata.
Eh … si … se pare ca Toni nu are gusturi exotice … si nici Serban … niciunul n-a vrut sa guste … asa ca am mancat eu!