Legume cu sos argentinian

Print Friendly, PDF & Email

De fapt, reteta este pentru sosul argentinian, sau Chimichurri. Legumele sunt un mix de morcovi, conopida, fasole si mazare fierte la steamer pentru 30 de minute. Cantitatea de legume este pentru 2 persoane, si anume 400 de grame.

Si acum, sa revin la sos …. care face deliciul acestei retete. La fel de bine poate fi folosit si pentru alte feluri de mancare, diverse salate sau fripturi. Reteta am gasit-o pe net, si am executat-o cu foooooarte mici modificari, ceea ce e chiar neobisnuit pentru mine.

Iata de ce avem nevoie:

1 ceapa
ardei gras – rosu si verde, cam un pumn de fasiute (eu am avut din cel congelat)
1 rosie
3-4 catei usturoi
patrunjel
2 foi dafin
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
1 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de chili
sucul de la 1 lamaie
100 ml ulei de masline
100 ml apa calduta

Am procedat asa: am pus ceapa, usturoiul, ardeiul gras si firele de patrunjel (aproape o legatura) in vasul de la mixerul verrtical si le-am tocat marunt. Am decojit rosia si am adaugat-o si pe ea peste legumele, mixand inca o data pentru a omogeniza si rosia cu restul legumelor. Peste legume am adaugat si restul condimentelor: dafin, oregano, boia, chili, sare si piper si am mai mixat putin, ca sa se integreze bine in sos si foile de dafin.

Am pus acest amestec intr-o cutie cu capac. Peste am turnat apa calduta; am pus capacul si am agitat sa se amestece bine si l-am lasat sa “stea” vreo 10-15 minute. Am adaugat apoi uleiul si sucul de lamaie si am folosit iar mixerul ca sa se omogenizeze cat mai bine. Am pus capacul si l-am bagat la frigider. Este foarte gustos si proaspat, dar savoare mai mare au capatat a doua zi.

Eu am folosit sosul pentru mixul de legume descris mai sus. A fost excelent, desi destul de iute, si s-a imbinat foarte bine cu legumele. Data viitoare o sa-l fac drept garnitura pentru o fripturica la cuptor :).

Ah, si e de post.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message