Nectar de struguri

Print Friendly, PDF & Email

Stau cam prost cu timpul, asa ca o sa scriu cea mai scurta si simpla reteta dintre cele pe care le am deja, si nu am reusit sa le pun aici.

Reteta e fara poze, ca nu e mare lucru de pozat.

Am cumparat prea multi struguri si n-am mai avut pofta sa mananc, asa cum am avut in ultima perioada de sarcina. Cum Serban nu prea mananca, iar Toni n-ar fi facut fata la 2 kg de struguri :), am hotarat sa-i fac compot; mai precis nectar, pentru ca am pasat ulterior fructele.

Pe langa cele 2 kg de struguri albi (scuze, nu stiu soiul), am mai folosit 200 gr zahar, esenta de lamaie si 2,5 l apa.

Am pus apa la fiert cu zaharul si cand a clocotit am adaugat boabele de struguri, bine spalate. Le-am lasat sa fiarba vreo 20 de minute, pana majoritatea boabelor s-au ridicat la suprafata si au crapat un pic.

Am scos boabele si le-am trecut prin sita, ca sa separ pulpa de coaja si samburi si am adaugat pulpa in compot. Si asta-i tot.

L-am bagat la frigider, e delicios si foarte racoritor.

 

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message