Lui Toni ii plac mult cartofii dulci, cred ca as putea sa sa-i dau zilnic fara sa faca mofturi. Evident, ca nu-i dau zilnic, dar ii folosesc destul de mult in meniul ei.
De data asta, nu vroiam sa fac nimic cu cartofi dulci, ci vroiam sa fac un sote de morcovi.
Dar am vazut cartofii si m-am razgandit, mi-am zis … ce-ar fi sa folosesc cartofi in loc de morcovi? Si asa, la culoare seamana, si un pic si la gust.
Am curatat cu gratie un cartof dulce maaaare – numai gigantici am gasit in ultimul timp – si l-am taiat feliute subtiri cu robotul de bucatarie; asta, mai mult de lene, ca sa nu depun prea mult efort :).
Am pus intr-un vas un cubulet mic de unt, cartofii, o bucata de piept de curcan taiata mic, 3 foi de dafin, o lingurita de miere, un strop de sare, un praf de piper si putin marar. Am uitat sa pun usturoi, ar fi mers tare bine vreo 2-3 catei mici.
Am completat cu apa si am bagat la cuptor, fara capac, pana a scazut apa si s-au facut atat cartofii, cat si carnita.
Pana la urma, sote-ul nu prea a fost sote, dar a iesit foarte bun. Maimuta a mancat tot, cu mare placere.