Asta este o mancarica pe care am produs-o inainte de a pleca la mare, dar nu am mai avut timp sa scriu reteta; este foarte simpla, este o mancarica “lenesa” – a se citi pentru lenesi 🙂 – si foarte gustoasa.
De fapt, partea de baza, care da gustul, este sosul alb – un sos de smantana de fapt. Sosul e facut din unt – un cubulet, smantana – o ceasca, putin lapte – jumatate de ceasca, faina integrala – 2 linguri, putina sare si verdeata. Am pus untul la topit, am adaugat smantana si laptele si am lasat sa fiarba putin sa se omogenizeze; am pus apoi faina si am amestecat cu grija sa nu faca cocoloase, pana s-a ingrosat.
Bineinteles ca nu am amestecat cu atata grija cat era necesar :), drept urmare am constatat cateva cocoloase mici; asa ca am luat sosul si l-am bagat cateva secunde la blender si am “omorat” toate cocoloasele. L-am pus inapoi pe foc inca un minut, am pus sare si verdeata si gata sosul.
La steamer am pus o bucata de piept de curcan, un cartof taiat cubulete, conopida si fasole galbena; au stat 45 de minute. Cand au fost gata, am tocat marunt carnea si am adaugat sosul.
Este delicios, merge si cu alte feluri de legume.