Chec cu zmeura si smantana

Print Friendly, PDF & Email

M-am trezit si eu spre sfarsitul verii ca n-am mancat zmeura, si parca mi-e pofta … asa ca fuga la piata, unde … SOC! … 15 lei kg de zmeura, disponibila la o singura tanti din piata … dar pofta e pofta, ce sa-i faci, mai ales la femeile gravide :).

Cand le-am luat, intentionam sa le mananc ca atare, si sa-i dau si lui Toni; domnisoara n-a binevoit sa manance, le-a scuipat cu delicatete; si cum am constatat ca pofta nu era chiar atat de mare cat sa mananc singura 1kg intr-o zi, plus de teama sa nu se strice daca le tin prea mult, le-am bagat in productie: un chec, o prajitura (scriu pe urma reteta) si restul pentru burtica mea.

Pentru chec am folosit:

– 4 oua;

– 250 gr smantana;

– 200 gr faina;

– 200 gr zahar;

– zmeura – un castron.

Am separat galbenusurile de albusuri. Am batut albusurile spuma si le-am dat deoparte. Am pus apoi in robot galbenusurile si le-am mixat cu zaharul pana s-a topit; treptat, am adaugat smantana, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand am incorporat albusurile, nu am mai batut cu mixerul, ci am amestecat incet cu telul.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt; am pastrat vreo 3-4 linguri in care am amestecat o parte din zmeura pasata bine; am pus crema asta roz peste restul compozitiei, am adaugat si zmeura ramasa si am bagat la cuptor, la 175 de grade.

Pentru ca m-am grabit si nici n-am verificat cu scobitoarea, am scos-o din cuptor mai devreme, asa ca nu a crescut atat cat ar fi trebuit. Data viitoare o sa fiu mai atenta … 🙁 Gustul este insa, deosebit. O sa mai fac in curand, merge cu tot felul de fructe.

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message