Nu prea stiu unde zboara timpul … cand m-am uitat la data ultimei postari, m-am speriat, a trecut aproape o luna … Intre timp, bineinteles ca am mancat :)), dar mai putine “noutati” am pe stoc de data asta.
Sa incepem … pulpa de pui cu mar … mai “exotic” nitel; cautam pe internet o reteta si am dat cautare pentru “pulpa de pui”; printre muuuuuullltele retete gasite, care mai de care mai apetisanta, mi-a atras atentia una cu mere; am adaptat-o nitel pentru Toni si a iesit o chestie foarte interesanta; un gust aparte, foarte bun, raacoritor.
Am folosit:
– o pulpa de pui
– 2 mere
– 1 cartof dulce
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de samburi de struguri
– putin marar, putin cardamon
– 1/2 lamaie
Am taiat feliute subtiri usturoiul si l-am indesat sub pielita puiului. Am curatat merele si cartoful si le-am facut cubulete, iar lamaia am taiat-o feliute; lamaia, usturoiul si pielita puiului le-am aruncat cand a fost gata mancarica, le-am adaugat pentru gust si arome.
Am pus uleiul in vasul lui Toni, merele, cartoful, puiul (pe care am presarat marar si cardamon) si lamaia, precum si o cana de apa; nu am pus foarte multa apa, pentru ca oricum isi lasa marul destula; in plus, am pastrat capacul pe vas pana la sfarsitul coacerii. La cuptor am tinut cam o ora si jumatate.
Aromele s-au amestecat intr-un mod tare placut. Merita incercat!