Am incadrat reteta la “Ce mancam noi” pentru ca am folosit carne de porc; altfel, daca ar fi fost cu pui, vita sau curcan, i-as fi dat si ei fara probleme; dar asa, mai astept pentru carnea de porc, dar am hotarat de acum incolo sa nu mai cumparam nici pentru noi, astfel incat sa nu mai gatesc separat.
Am pus o ceapa si 2 morcovi in mixerul vertical si le-am tocat marunt; intr-o cratita, am pus 2 linguri de ulei, o ceasca de apa si ceapa si morcovul. Am pus capacul si le-am lasat sa se inmoaie incet.
Dupa vreo 5 minute, am adaugat carnita (cotlet de porc fara os), taiata bucatele; cred ca a fost vreo 300, chiar 400 de grame; cam multa, dar o dezghetasem si nu am mai bagat-o din nou la congelator. Am mai adaugat o ceasca de apa, o lingurita de sare si putin piper.
Dupa ce carnea s-a patruns, am pus fasolea galbena (cam 1 kg am avut), spalata, curatata si taiata bucatele de vreo 3-4 cm. Am completat cu cateva linguri de sos de rosii si apa, am pus capacul si … la fiert tot inainte, pana cand scade si se fierbe fasolea. La sfarsit, am presarat deasupra o legatura de patrunjel tocata marunt.
Pofta buna!