Rosii umplute

Print Friendly, PDF & Email

Tocmai ce ma gandeam ca nu stiu ce sa-i mai fac de mancare maimuticii … cand vad niste rosii frumoase in frigider 🙂

Ma gandesc ca le fac repede umplutura, le bag la cuptor si am fugit in parc.

Am scos de la congelator: morcov, telina, ardei gras si o bucata de piept de curcan.

Trebuie sa fac o precizare: in poza carnita arata aproape gatita; si asa si era; nu am intentionat asta, insa am apasat butonul gresit la cuptorul cu microunde (avem unul nou, ca ala vechi si-a dat duhul) si in loc sa decongelez carnea, am gatit-o.

In afara de legumele de la congelator si carnita, mai e nevoie de un ou, putina ceapa, un strop de ulei si putina verdeata.

Legumele, oul si carnea le-am bagat la mixerul vertical si le-am  tocat marunt.

Am taiat capacele la rosii (6 bucati) si le-am scobit miezul; le-am umplut cu compozitia mixata si astupat cu capacelele. Din miezul de la rosii si o lingura de compozitie ce mi-a ramas in plus am facut un sos pe care l-am adaugat in tava; am pus putin ulei si am completat cu apa si am bagat la cuptor vreo ora si jumatate.

Am folosit o tava de cozonac :), ca sincer, aia s-a potrivit cel mai bine pentru cele 6 rosii, ca sa stea bine si sa nu alunece prin cratita.

Cand i le-am dat sa pape, am scos pielita (se scoate foarte usor) si am adaugat putina smantana – iubirea lui  Toni :)) A papat TOT.

 

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message