Mazare cu smantana

Print Friendly, PDF & Email

Tot cu sursa de inspiratie Good Food, dar si cu modificarile proprii :), am facut pentru Toni o mazare cu smantana; desi initial eram sceptica, si ma gandeam ca cine stie ce minune o sa iasa, rezultatul a fost surprinzator de bun; chiar delicios!

Am folosit:

– o bucata piept de curcan

– ~400 gr mazare

– ceapa verde – coditele

– 2 catei de usturoi

– 4-5 linguri de smantana

– 2-3 linguri de parmezan

– 1 lingura ulei de samburi de struguri

– un praf de sare si un praf de piper

– marar

Ca sa fac reteta cat mai rapida, am pus mazarea la steamer sa se fiarba pentru 20 de minute.

Pe aragaz, intr-o craticioara, am pus uleiul, ceapa, usturoiul taiat feliute si o cescuta de apa si am acoperit.

Peste vreo 5 minute am adaugat si carnea taiata bucatele mici.

Am mai lasat cateva minute pana cand am scos mazarea de la steamer. A mai fost nevoie de o cescuta de apa; am pus capacul si am lasat sa se scada un pic; spre final, am pus sare, piper, marar, smantana si parmezan.

Am amestecat si am oprit focul. Si gata mancarica.

Data viitoare fac si pentru noi, chiar a fost foarte bun. Reteta din revista continea si niste bacon frumos rumenit si n-avea parmezan. Cred ca e super bun si asa…

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message