Tot cu sursa de inspiratie Good Food, dar si cu modificarile proprii :), am facut pentru Toni o mazare cu smantana; desi initial eram sceptica, si ma gandeam ca cine stie ce minune o sa iasa, rezultatul a fost surprinzator de bun; chiar delicios!
Am folosit:
– o bucata piept de curcan
– ~400 gr mazare
– ceapa verde – coditele
– 2 catei de usturoi
– 4-5 linguri de smantana
– 2-3 linguri de parmezan
– 1 lingura ulei de samburi de struguri
– un praf de sare si un praf de piper
– marar
Ca sa fac reteta cat mai rapida, am pus mazarea la steamer sa se fiarba pentru 20 de minute.
Pe aragaz, intr-o craticioara, am pus uleiul, ceapa, usturoiul taiat feliute si o cescuta de apa si am acoperit.
Peste vreo 5 minute am adaugat si carnea taiata bucatele mici.
Am mai lasat cateva minute pana cand am scos mazarea de la steamer. A mai fost nevoie de o cescuta de apa; am pus capacul si am lasat sa se scada un pic; spre final, am pus sare, piper, marar, smantana si parmezan.
Am amestecat si am oprit focul. Si gata mancarica.
Data viitoare fac si pentru noi, chiar a fost foarte bun. Reteta din revista continea si niste bacon frumos rumenit si n-avea parmezan. Cred ca e super bun si asa…