Personal imi plac tare mult frigaruile; imi place combinatia de carne cu legume rumenite bine … si, cu ocazia asta am inaugurat si grill-ul de la cuptor; nu-l mai folosisem pana acum, nu gasisem ocazia, dar e o solutie buna si destul de rapida.
Ingrediente:
– 2 piepti de pui
– 4-5 ardei grasi
– ceapa verde – partea alba
– 4-5 rosii
– sunculita
– bete de bambus
– sare, piper, boia, marar, patrunjel
– un pahar de bere
Am taiat pieptul de pui cubulete si l-am condimentat cu sare, piper, boia, patrunjel si marar uscat; l-am pus intr-o cutiuta si am turnat peste un pahar de bere; l-am lasat la frigider peste noapte; berea si prepararea cu o zi inainte a carnitei nu-s musai, insa gustul e mai deosebit asa.
Ardeii si rosiile se curata de seminte si se taie bucati potrivite; taiem si ceapa si sunculita si ne apucam de infipt toate cele in bete.
Din cantitatile pe care le-am avut, mi-au iesit 11 frigarui. Le-am tinut la grill in cuptor vreo 40 de minute; pe la jumatatea timpului de coacere le-am intors, ca sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Au iesit absolut delicioase; as face mai des daca n-ar fi asa enervanta procedura cu “trasul in teapa”!