Intr-una din serile cand am fost la munte, am mancat un bulz foarte foarte bun. Intotdeauna mi s-a parut complicat sa fac bulz, pentru ca ma gandeam la varianta “mingiutei” de mamaliguta, si sincer, nu ma vedeam modeland mamaliga fierbinte :). Dar bulzul de la munte era facut in tava, chiar asa cum l-am facut si noi acasa.
Nu cred ca are rost sa trec cantitati, se poate face oricat, cu mentiunea ca cel mai bine se mananca imediat; reincalzit nu mai are “farmec”.
Am folosit asa: malai pentru mamaliga, carnaciori, sunculita, oua, branza de burduf, putin cascaval ras.
Serban a facut mamaliguta; eu, spre rusinea mea, nu stiu sa fac :).
Carnaciorii taiati marunt s-au rumenit frumos la cuptor; acelasi lucru ar fi trebuit sa facem si cu sunculita, dar am omis; ar fi fost bine sa fie si ea nitel rumenita; dar nu-i nimic, data viitoare …
Intr-o tava cu hartie de copt (sau fara, dar noi am pus pentru ca nu am vrut sa spal la tava pana ma plictisesc), se pun straturi alternative: mamaliga, branza de burduf, carnaciori si sunculita.
Cate straturi incap … Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliguta; in stratul asta am facut (cu lingura) niste adancituri in care am spart ouale; pe deasupra se presara putin cascaval ras; totul merge la cuptor pana se fac ouale si se rumeneste cascavalul.
E absolut super!!!!