Cand i-am facut ostropel de pui am constatat ca Toni a fost incantata de sosul de rosii, prin urmare am zis sa-i fac ceva tot cu sos de rosii; paste nu vroiam … m-am gandit la perisoare; nu i-am mai facut pana acum, asa ca tot o premiera au fost si astea.
Am folosit asa:
– ~120 gr carne de vitel
– 1/4 cescuta de orez brun integral
– o legatura mica de ceapa verde, doar partea alba
– un ou
– putin cimbru, patrunjel verde
– o cutie de rosii bio, taiate cubulete (400 gr)
– ulei de samburi de struguri
Perisoarele le-am facut din carne, ceapa, ou – mixate bine de tot cu mixerul vertical; pasta obtinuta astfel am amestecat-o cu orezul si putina verdeata. Nu am fiert orezul in prealabil, pentru ca se face foarte bine oricum.
Am modelat din amestecul obtinut perisoare si le-am pus in vas. Nu a fost nevoie sa adaug gris in compozitie, pentru ca nu era moale – oul a fost unul d-ala “anemic” …
Tot in vas am varsat rosiile, am pus un strop de ulei si verdeata si am bagat la cuptor o ora si 45 de minute.
Reteta a fost de succes, a mancat Toni tot, desi printre gurile de perisoare ii mai strecuram si cate o gura de supa de rosii …